Ruben & Aprendo

Naast mijn professionele avonturen heb ik een hele brede interesse. Mijn hele leven al baan ik geregeld af van de geëffende paden en bestudeer ik fanatiek allerlei bronnen van kennis, zoals systeemtheorie, Austrian Economics, filosofie en de Montessori visie op opleiden. Naast deze op logica en empirie gestoelde interesse, schuw ik zeker niet mijn spirituele ontwikkeling. Coaching, counseling en meditatie helpen mij op beide benen te blijven staan in een hectische wereld vol turbulentie en egocentrisme.  

Ik geloof dat er veel meer uit mensen te halen valt dan nu gebeurt. Kruisbestuiving van verschillende kennisgebieden en samenwerking tussen gepassioneerde mensen met een gezamenlijk doel zijn daarbij dé ingredienten voor succes. Dit vergt een andere kijk op de manier waarop samenlevingen zijn ingericht, de manier waarop wij kinderen opvoeden en ontwikkelen en de manier waarop mensen met zichzelf en anderen communiceren.

Aprendo heb ik in 2006 opgericht om deze initiatieven en activiteiten onder te brengen in een bedrijf. Aprendo betekent 'ik leer' en ook hier komt de Spaans-Nederlandse mix om de hoek kijken. Het gezonde verstand gecombineerd met het sociale en passionele geeft mij veel energie om mijn bijdrage te leveren aan een betere wereld.